Νάδα – Μηδέν – Τίποτα

«Έκανα λάθος», είπε ξαφνικά. «Η αριστερίστικη τρομοκρατία και η κρατική τρομοκρατία, αν και τα κίνητρά τους δεν επιδέχονται σύγκριση, είναι οι δύο μασέλες της…»

Δίστασε.

«… της ίδιας παγίδας για μαλάκες», τέλειωσε τη φράση του και συνέχισε αμέσως. «Το καθεστώς αμύνεται, φυσικά, έναντι της τρομοκρατίας. Αλλά το σύστημα δεν αμύνεται, την ενθαρρύνει, τη διαφημίζει. Ο ντεσπεράδο είναι ένα εμπόρευμα, μια αξία ανταλλαγής, ένα πρότυπο συμπεριφοράς, όπως ο μπάτσος ή η αγία. Το κράτος ονειρεύεται ένα τέλος φρικιαστικό και θριαμβευτικό μέσα στο θάνατο, μέσα στον απολύτως γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις ορδές των μπάτσων και μισθοφόρων του από τη μία και στις ομάδες του μηδενισμού από την άλλη. Είναι η παγίδα που στήνεται στους επαναστατημένους, κι έπεσα μέσα. Και δε θα είμαι ο μόνος. Κι αυτό μου τη σπάει πολύ

-Πρώτη και τελευταία θεωρητική συμβουλή του Μπουεναβεντούρα  Ντίαζ στην ίδια του την ιστορία.

«Βάζουμε τάξη στη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός […] «Το αίσθημα της ασφάλειας ήταν ζητούμενο» […] «Και είναι πολύ σημαντικό μήνυμα ακόμα και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» […] «η Πολιτεία σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία» […] «Eίναι σημαντικό, 43 χρόνια μετά την Χούντα, όταν παλέψαμε για την ανεξαρτησία της χώρας, να παλέψουμε σήμερα για την απελευθέρωση του δυναμισμού του ελληνισμού, των τεραστίων δυνατοτήτων που έχει ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Αυτό κάνουμε.»

-21.4.2010

Advertisements

~ από root στο 21 Απρίλιος, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: