Απεργία πείνας μεταναστών εργατών (40η μέρα)

  • Σήμερα κανένα αφεντικό δε θέλει να απασχολεί νόμιμα εργαζόμενους. Η εργοδοσία διευρύνει το περιθωρίο κέρδους της, μέσω της άμεσης μείωσης του κόστους παραγωγής, επιλέγοντας την υποβάθμιση της εργασίας. Το να είσαι παράνομος εργάτης είτε μετανάστης, είτε ιθαγενής, είναι ότι εύχεται κάθε μικρό ή μεγάλο αφεντικό. «Σοβαρές εταιρίες» βασίζουν ολόκληρα τμήματα της παραγωγικής τους διαδικασίας στη μαύρη εργασία, ανεξάρτητα από τις απειλές (εργοδοτικών ή μη) σωματείων για καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Η απάντηση είναι ότι «το πρόστιμο costs less».
  • Οι μετανάστες εργάτες με τον αγώνα τους δείχνουν το δρόμο στα πολιτικά υποκείμενα της αντεξουσίας και της αριστεράς.

Ανακοίνωση-απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης μετά από τη συνάντηση με τους υπουργούς:

  1. Εμείς οι απεργοί πείνας από τους χώρους απεργίας μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία απορρίπτουμε ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για καθεστώς ανοχής, γιατί δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα μας για νομιμοποίηση με ελευθερία μετακίνησης, ανανέωση με βάση την εργασία και όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα που έχουν οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
  2. Απορρίπτουμε το αίτημα του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων μας στα νοσοκομεία λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Όπως κάνουμε εδώ και 39 ημέρες, με κρύο και πλημμύρες, συνεχίζουμε την απεργία πείνας στο κτίριο Υπατία και βέβαια υπό τις οδηγείες των γιατρών  μας θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία όσοι το χρειάζονται.
  3. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η απεργία πείνας είναι δικός μας αγώνας, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για όλα τα θέματα και απαιτούμε να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες.

4/3/2011

Οι 300 Απεργοί Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

note to self : στον «ελεύθερο χρόνο» σου ρίξε μια ματιά στον «ολοκληρωμένο διαχωρισμό» και σε κάθε σελίδα διάβαζε κι ένα comment από έδω ή εδώ.

Advertisements

~ από root στο 5 Μαρτίου, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: