(Κατα)ζητούνται νέοι και νέες

Βιώνουμε την παράταξη ενός νέου μοντέλου Εργασίας. Ο πολυχρονεμένος μας καπιταλισμός, αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να συγκρουστεί μετωπικά με την Εργασία και να κινήσει διαδικασίες αναδιοργάνωσης του μοντέλου λειτουργίας της. Δε θα σταθώ στις αφορμές ή τα αίτια αυτής της σύγκρουσης, στέκομαι μόνο σε ένα στιγμιότυπό της: εμείς, οι νέοι εργάτες και εργάτριες γνώσης, συγκροτούμε ένα νέο υποκείμενο εργασίας, το οποίο είναι στην πρώτη γραμμή εφαρμογής αυτού του μοντέλου. Καλούμαστε, με άλλα λόγια, επιτακτικά, να υλοποιήσουμε την κατεξοχήν ατζέντα της σημερινής αντεπανάστασης των αφεντικών. Παράδειγμα αυτής της ατζέντας είναι όσα γράφονται και — κυρίως — όσα υπονοούνται στις αγγελίες εργασίας που μας στέλνουν οι αγαπημένοι μας πανεπιστημιακοί δάσκαλοι (σ.σ. όταν ακολουθείς προγράμματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης, έχεις πάντα τέτοιες τιμές).

Μεγάλη εταιρία από τον χώρο των Δημοσίων Σχέσεων, αναζητεί ένα junior ταλαντούχο συνεργάτη που θα δουλεύει αποκλειστικά στην ομάδα της Γενικής Διεύθυνσης.

Η θέση αφορά 2 διαφορετικά αντικείμενα:

  1. CORPORATE AFFAIRS για την ίδια την εταιρία, δηλαδή δελτία τύπου της εταιρίας, επιμέλεια συνεντεύξεων, οργάνωση γραφείου κτλ.
  2. ΝEW BUSINESS DEVELOPMENT. διερεύνηση μέσω ιντερνέτ και ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση προτάσεων ολοκληρωμένης επικοινωνίας δηλαδή Above The Line (διαφήμιση) και Below The Line (PR).

ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ (Ικανότητες/Γνώσεις)

  • Οργανωτικός/η
  • Δημιουργικό πνεύμα
  • Στρατηγικό σκεπτικό
  • Naturally curious. δηλαδή να διαβάζει εύρος πραγμάτων, να ψάχνει και να ψάχνεται
  • Πολύ καλή γνώση αγγλικών
  • Δυνατότητα να εργάζεται κάτω από πίεση και με όρεξη για δουλειά

Στην αρχή θα υπάρξει εκπαίδευση, εσωτερική στην εταιρία, οπότε θα ακολουθηθούν τα εξής στάδια:

  • 3 μήνες ως intern για εκπαίδευση χωρίς απολαβές (Ιανουάριο με Μάρτιο)
  • και για τους επόμενους 4 μήνες (Απρίλιο-Ιούλιο ίσως μέχρι και Αύγουστο) με μηνιαία αμοιβή ως εξωτερικός συνεργάτης

Στη συνέχεια θα γίνει αξιολόγηση του συγκεκριμένου ανθρώπου ώστε να εξεταστεί εάν θα ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό της εταιρίας.

Ζούμε σε εποχή κρίσης. Δεν το λέμε μόνο οι «από κάτω», το λέει ρητά και άρρητα η κυριαρχία με παραδείγματα όπως το παραπάνω. Κρίση ενός συστήματος σημαίνει ότι τίθεται σε αμφισβήτηση η ύπαρξή του. Στη σημερινή συνθήκη, στο επίκεντρο της σύγκρουσής του με την Εργασία, το Κεφάλαιο κατέχεται από μια υπαρξιακή αγωνία: δεδομένης της κεντρικότητας της εργασίας στο καπιταλιστικό σύστημα, η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από την επιβολή αυτού του νέου μοντέλου εργασίας. Απόρροια αυτού του γεγονότος είναι ότι η ανυποταξία του νέου εργατικού υποκειμένου έχει τη δυναμική να αποτελέσει σημαντική νίκη για την τάξη μας. Για τους σκοπούς αυτούς, μια πρώτη ανάλυση για τη σκιαγράφηση του εν λόγω μοντέλου είναι απαραίτητη, για την οποία θα επανέλθω.

Advertisements

~ από root στο 22 Δεκέμβριος, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: