Φιλιά τις μέρες του Σεπτέμβρη

Διαβάζω εδώ για την απαγόρευση των φιλιών λόγω της γρίπης. Θα γελάσουμε πάντως: για παράδειγμα θα αρχίσω να κάνω τις hip-hop χειραψίες που προτείνονται. Ελπίζω να κομπλάρω αρκετούς!

Η ιδέα των parties, που εξελίσσονται σε orgies, με απώτερο -και μοναδικό φυσικά- σκοπό να κολλήσουμε τη γρίπη, συνεχίζει να μου φαίνεται ελκυστικότερη.

Gustav Klimt - Der Kuss

Gustav Klimt - Der Kuss (1907-1908)

«Κι αν για τον έρωτά μου δεν μπορώ να πω-
αν δεν μιλώ για τα μαλλιά σου, για τα χείλη , για τα μάτια
όμως το πρόσωπό σου που κρατώ μες στην ψυχή μου,
ο ήχος της φωνής σου που κρατώ μες στο μυαλό μου,
οι μέρες του Σεπτέμβρη που ανατέλλουν στα όνειρά μου,
ταις λέξεις και ταις φράσεις μου πλάττουν και χρωματίζουν
εις όποιο θέμα κι’αν περνώ, όποιαν ιδέα κι αν λέγω»

Δεκέμβρης του 1903, Κ. Π. Καβάφης

~ από root στο 8 Σεπτεμβρίου, 2009.

5 Σχόλια to “Φιλιά τις μέρες του Σεπτέμβρη”

  1. πάντα με συγκινεί ο καβάφης. δεν το γνώριζα αυτό το ποίημα μα είναι απίστευτα όμορφο, τρυφερό, γλυκό, γεμάτο έρωτα και νοσταλγία…

    τα πάρτυς που λες… χμ… δεν ειν’ κακή ιδεα, δεν είν’ κακή ιδεά 😆

  2. Ο Καβάφης είναι κορυφαίος. Κρίμα που στα σχολεία διδάσκουν μόνο την «Ιθάκη» (και ακόμη πιο κρίμα έτσι όπως τη διδάσκουν ορισμένοι), γιατί τα (σοκαριστικά για το ΥΠΕΠΘ) ερωτικά του είναι στολίδια. Ο Έρωτας και το Πάθος εκφράζονται τόσο μεστά…

  3. Πολύ ωραίος ο Καβάφης και ο Μάλαμας του χει δώσει τον σωστό τόνο.
    Πρώτο σχόλιο που θα ακουστεί στο σχολίο «Ο Καβάφης ήταν αδερφή».Θέλει πολύ για να ξεφύγει ο νους τον παιδιών και να τον σταμπάρουν σαν «τιποτένιο» ποιητή.Γιατί δεν λένε σαν σχόλιο ότι βρίσκεται στις λίστες με τους κορυφαίους ποιητές?

    Όσο για την γρίπη,
    τρίχες κατσαρές,τώρα πια έχουμε εκλογές.Τι περίμενες?Το μικρόβιο ήταν πρώτης γενιάς και το εξολόθρευσε ο φανατισμός του «πολίτη»..
    Καλά αύριο στο σχολείο,θα κάνω την πρώτη χειραψία.Θα το παίξω «συντηριτικός και φοβάμαι τα μικρόβια»,η ειρωνεία ίσως να τους κάνει να καταλάβουν τα περι τρομοκρατίας…!

    Όσο τώρα για την τεχνητή νοημοσύνη,δυστυχώς δεν το χω ψάξει ακόμα,αλλά μέχρι αύριο θα χεις τις απόψεις μου πάνω σε αυτό.Ευχαριστώ πάντως που πρότεινες κάτι και έβαλες λίγο φως στην άβυσσο στην οποία βρίσκομαι.

    Χαιρετώ

  4. Καλά στο σχολείο οι ορμόνες και οι ερωτικές αποτυχίες σε τρελαίνουν, που λες ό,τι να ‘ναι! 🙂 (ειδικά αν η καθηγήτρια λογοτεχνίας σου ‘χει σκλαβώσει την καρδιά :Ρ)

    Όσο για τη γρίπη, είναι λογικό που ξεχάστηκε: η κυβέρνηση είναι σαφώς πιο επικίνδυνη από τον ιό.

    Όσον αφορά την ΑΙ δες -όταν έχεις χρόνο, πέρα από το σχετικό άρθρο στη wikipedia- και την Cognitive Science (Γνωσιακή Επιστήμη).

    Have fun! (back to school today ;))

  5. καλά μιλάμε η φωτό με τον έρωτα στα χρόνια του Η1Ν1 οι χειραψιες τα σπάνε!!!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.